Landschap

Riviera di Ponente

De kustlijn die van de Franse grens tot de kustplaats Imperia loopt, wordt ook wel de Bloemenriviera genoemd. In het voorjaar is het een grote, gekleurde zee van bloeiende Bougainvilles en Oleanders.
De omgeving biedt de bijzondere combinatie van imposante natuur, de Italiaanse bedrijvigheid en mondaine (Franse) steden

De Italiaanse Bloemenriviera is, door haar aangename klimaat, gedurende het hele jaar een prima vakantiebestemming. De zomers zijn er aangenaam en de winters hebben een milde temperatuur.

De omgeving

Karakterestiek voor de Ponente zijn de middeleeuwse plaatsjes. Sommigen zijn gelegen aan zee, zoals Ventimiglia, Bordighera en Alassio. Anderen, zoals Dolceagua en Perinaldo, liggen in het binnenland. Mysterieus verborgen tussen de olijf- en kastanjebomen van het bosrijke gebied. De geplaveide, smalle straatjes, sierlijke bogen en wapperend wasgoed aan de lijn, geven de dorpjes karakter.

Castel Vittorio

De middeleeuwse vestingplaats, Borgo Castel Vittorio lijkt op de top van een berg geplakt, omringt door ruige natuur. Het is een klein dorp met een fraai pleintje en vele kleine smalle straatjes en steegjes. Het dorp zelf heeft drie restaurants, een postkantoor en twee kleine winkeltjes. Pigna, een dorp 3 km verderop, heeft meerdere drink- en eetgelegenheden.

Vanuit het dorp zijn mooie wandelingen te maken. De afstand naar de kust is ongeveer 20 km. Hier vindt u de kustplaatsen Ventimiglia, Bordighera en San Remo.